O calatorie si o carte-album. Vand kilometri.


Bunul meu prieten, Catalin mi-a imprumutat cartea, dupa ce a fost foarte incantat de ea. Eu voisem s-o cumpar dar ma enervasem dupa cei de la Diverta o scumpisera cu 30% in interval de cateva zile. Acum realizez ca acest jurnal de calatorie poate fi valorizat cumva, dar mai degraba ar trebui sa apreciem pe omul care a scris-o.

Vreti sa cititi si sa va imaginati inclusiv cu ajutorul pozelor calatoria lui Mihai de 26.000 km pana in Mongolia si inapoi? Ar trebui, fiindca Mihai are talent de povestitor si surprinde cu simplitate culorile oamenilor si locurilor prin care a trecut. Eu nu am sarit nicio scrisoare si niciun cuvintel din jurnal. Celelalte doua personaje ale calatoriei : Doyle- motocicleta si Marcel-GPSul au avut viata si l-au ajutat cat au putut pe Mihai si despre ei, Mihai ne-a vorbit foarte frumos, fiindca au fost impreuna si in pustiul desertului, si in munti. Doyle l-a protejat pe Mihai si a cedat fizic rar si numai in orase, acolo unde putea fi reparat. Marcel a fost ceva mai figurant si a parasit des trio-ul.

Calatoria nu detaliaza tehnica condusului unei motociclete si nici aspectele tehnice moto, ci transforma pe fiecare dintre noi, in cel de-al patrulea actor, fiindca Mihai povesteste despre cum a trait miile de km. Oameni, popasuri, obiceiuri, politisti si poate prea multe despre vami.

Ma intreb daca as avea curajul sa fac o asemenea calatorie, fiindca doresc, dar pana atunci, imi dau casca jos si salut initiativa si ideea lui Mihai de a scrie cartea-album, ca o multumire pentru cei care l-au ajutat.

Ar trebui sa-ti multumim si noi, Mihai Barbu !

Anunțuri

Despre cezar

ride in black, think in white !
Acest articol a fost publicat în carti și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s