Injectia de benzina, da.


Motorul meu are 4 carburatoare. Mari cat pumnul meu. Daca vor, pot trage prin gatlejurile lor mai mult de 12 litri de benzina la suta de km sau in medie cam 50 ml/minut/carburator ceea ce nu e de neglijat deloc. Cam mult, dar noua generatie ( XJR 1300 ) e dotata de ingineri cu injectoare. Ce s-a intamplat cu consumul? A scazut cam cu 20%.  Ce mai fac injectoarele in plus?

Distribuie uniform combustibilul in cilindri si ca atare vom avea un mers mai uniform al motorului. La carburatoare, distributia neuniforma de benzina ajunge si la 20% intre carburatoare, unde mai pui ca nivelul de umplere al cilindrilor cu amestec carburant e mult mai bun cand ai injectie.

Pulverizarea foarte fina a benzinei de catre injectoare la turatii reduse ale motorului, te scapa  de stresul motorului rece care nu mai porneste odata. Asa ca dupa o iarna grea, nu trebuie sa te rogi o ora-doua sa se trezeasca la viata motocicleta. Aviz celor cu motoare mai vechi sau celor ce vor un SH din anii 90!

Dinamica motorului va fi mai buna cu o injectie, fiindca avem si puteri mai mari, dar avem si un raspuns mai bun la acceleratii. Iar daca tai cazul, nu mai ai combustibil pe decelerari, de unde consumul mai mic per ansamblu.

Injectia mai face si o gaura suplimentara in bugetul alocat motocicletei. Intretinerea e mai calificata si poate mai scumpa. Doamne fereste sa-ti pice injectorul ! Se poate intampla cu ghinion. Oricum, pretul motocicletei ar trebui sa fie de principiu mai mare, ceea ce vad ca s-a si intamplat la trecerea de la generatia-carburator la generatia-injector.

As zice ca in 2011 sa evitati carburatoarele !

Anunțuri

Despre cezar

ride in black, think in white !
Acest articol a fost publicat în motociclisme. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s