Pasager pe motocicleta


Motocicleta nu este un vehicul comod. Trebuie strunit, stapanit, condus din fund, brate si picioare. Demarajul te prinde agatat bine de ghidon si scarite, cu picioarele stranse pe rezervor. O frana mai de doamne-ajuta striga ajutor dupa incheieturile mainilor si umeri. Una peste alta, dupa 200 km esti cam obosit si sistemul osos si muscular cere de-o pauza.

Dar ce zice pasagerul? Pasagerul trebuie ales bine, fiindca trebuie sa se sincronizeze oarecum cu miscarile pilotului, plus ca ar trebui sa simta valsul motocicletei pe asfalt. O fatuca oarecare poate sta relaxata pe sa cu mainile prinse de manerele posterioare sau ancorata finut de „burtica” pilotului. Altfel, poate face corp comun cu individul conducator, lipita, iar in cazul franarilor, il va urca pe pilot pe rezervor, convingandu-l si cu cateva lovituri de casca mai serioase. Se mai intampla ca dupa o unduire la stanga, pasagerul sa reactioneze cu o virare brusca a corpului, spre dreapta. Pasager pe motocicleta poti fi pe un touring sau pe un custom generos, poate un enduro. Ai loc sa-ti sprijini fundul cat de mare este el, ai o pozitie comoda cu spatele drept si genunchii cat mai putin flexati, prinzi cu usurinta si fara tensiune musculara manerele din lateralele seii, nu te frige toba de esapament, este un spatiu de minim 20 cm intre cele 2 casti, nu esti cocotata cu senzatia de plimbare solitara printre plafoanele masinilor, poti avea un spatar lombar.

Pasagerul e cel mai curios si cel mai fricos. Nu apasa pedala imaginara din podea, ci strange puternic tunica pilotului sau ii pune mana pe ochi. E posibil sa-i mai ciocane in casca si sa-i spuna ca s-a plictisit  demult si doreste niste stimuli.

De cele mai multe ori, pasagerul este pasager : e curios, urca, da o tura, coboara si zice ca nu mai urca niciodata in viata lui pe o motocicleta.

Reclame

Despre cezar

ride in black, think in white !
Acest articol a fost publicat în motociclisme și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Pasager pe motocicleta

  1. Daniel Pitu zice:

    tu ai scris postul asta pentru ca te gandeai la fatuca din spate, asa-i? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s