Motociclete europeana si japoneza.


Sa ii apreciem pe japonezi. Au 4 producatori mari cu notorietate. Produc cu succes de piata cam toate tipurile de motociclete : cruiser, naked, supersport, touring, enduro. Putem sa exemplificam si constatam ca sunt cele mai vandute in categoria lor si chiar pe cea mai mare piata, europeana.

Ce fac europenii? Europenii, cu exceptia unui singur producator, fac altceva decat japonezii. Motociclete de nisa mai degraba si am putea spune chiar ca sunt specializati. Unii fac cele mai bune enduro( KTM si BMW), dar nu cele mai vandute, unii fac cele mai bune touringuri( BMW), dar nu cele mai vandute, unii fac nakeduri spectaculoase ( Ducati, MV Agusta) cu vanzari medii. Cu alte cuvinte mixul european calitate /pret nu bate mixul japonez si de aceea ,intr-un final, sunt pozitionate diferit, sunt mai scumpe.

Solutiile constructive , mai ales la motorizari sunt diferite la europeni. Nu sunt cele mai simple, desi motoarele europene in general, au cei mai putini cilindri ( sic!). Designul e diferit, e mai greoi-german, sau mai sportiv si ciudatel-italienesc. Unii coloreaza carenele, altii coloreaza piesele inglobate. Ma rog… Un singur producator ziceam ca merge pe mana japonezilor, dar fara succes notabil: Triumph.

Ei bine, lucrurile se schimba daca ar fi sa vorbim de scutere. La 50 si 125 cmc nu-i bate nimeni, europenii aglomereaza orice !

Reclame

Despre cezar

ride in black, think in white !
Acest articol a fost publicat în motociclisme și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s