Revistele moto din Romania


De cateva luni cumpar doar Motociclismo, ultima publicatie aparuta in tara. Prima revista cu distributie nationala a fost Motolife. A inceput prin 2001 si a incheiat editarea prin toamna 2009. A doua aparuta a fost Univers Moto, care nu mai apare din aprilie 2010. La un moment data le cumparam pe toate 3( am toate colectiile), dar citeam cam acelasi lucru. Ce avem astazi?

 Aproape 40% din pagini despre motorsport. Cine citeste atat despre competitii locale si internationale, fiindca publicul nu prea exista? Cat de populare sunt competitiile moto in Romania si cat de mediatizate? Iar informatiile, asa cum sunt in reviste, le iei dupa net.

15% inseamna publicitate, chiar daca mai citim despre preturi la motociclete sau imbracaminte de la magazinul X. Asta este ok, fiindca fara nu se poate.

Pana in 10% avem stiri, actualitati moto( asimilabile si cu reclama) si asta e interesant daca le citesti intr-o singura revista fiindca nu sunt prea multe stiri.

Restul, cam 35% din revista poate fi interesant : Teste, comparatii, prezentari. De ce poate ? Fiindca daca te intereseaza cruiserele si nu enduro, vei avea de citit mai putin. Si invers.

Ce avea deosebit Motolife ? Intalnirile moto, prezentari despre viata moto din Romania, fiindca nu exista o revista mama prin Germania sau GB. Univers Moto mai avea ceva tehnica si asta era interesant si educativ. Astazi citim 25% din singura revista moto pe care in curand nu o voi mai cumpara, desi nu este scumpa.

Despre cezar

ride in black, think in white !
Acest articol a fost publicat în motociclisme și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s