S. King- Mobilul


Treaba este ca nu stiu cand are omul asta timp sa le faca pe toate si sunt absolut convins ca nu pierde timpul deloc. Inteleg ca vorbeste rar la telefon si nu are unul mobil. Probabil s-a gandit cat de mult rau ne fac telefoanele mobile si i-a venit o idee.

Sa presupunem ( sic!) ca noi suntem ca niste masinarii extrem de avansate, iar creierul nostru ca un calculator sofisticat. Cineva – nu se stie cine- lanseaza un semnal prin telefonul mobil, iar oamenilor care folosesc mobilul, in momentul respectiv li se reseteaza creierul- hardul. Ce ramane ? Nimic. Un fel de zombi care ajung sa-si dezvolte in timp capacitati de comunicare si motrice paranormale. Fara oameni care isi fac treaba totul o ia razna. Cum ar fi sa traiesti intr-o lume fara curent electric, caldura, frigider si cu vecinul sau nevasta ce umbla bezmetici pe strada , violenti, fara urma de ratiune si memorie?Viziunea e apocaliptica. Explozii, carne sfartecata, violenta, oameni ce umbla noaptea in grupulete. Dar fiindca nu exista un sistem IT fara virusi, iata unul ! Un virus care – nu se stie cum – viruseaza semnalul transmis si rezultatul nu mai este un zombi total, ci unul “ameliorat”- ca sa zic asa.

Daca va plac filmele de groaza cu actiune, dar nu ieftine, o sa va placa si cartea. Stephen King a scris multe precum asta. Ideile sunt diferite doar. Bineinteles, cartea se termina prost. Autorul nu se dezminte, nu a fost niciodata un romantic. Pur si simplu traieste viata intens si transmite mai departe tot ce-si imagineaza mai horror dintr-o situatie sau in legatura cu un obiect-personaj.

Pana una alta, mie mi se pare foarte plauzibila treaba cu semnalul si telefonul mobil. Se citeste in 8 ore, dar nu te conecteaza total… la retea.

Anunțuri

Despre cezar

ride in black, think in white !
Acest articol a fost publicat în carti și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s